Wednesday, 30 March 2016

Geography for Railway and SSC CGL

geography quiz for railway exam
Q1: Which of the following terms related to rearing of silkworms?
A) Sericulture
B) Tissue culture
C) Pesciculture
D) Apiculture

Q2: Which of the following terms related to rearing of honey-bee?
A) sericulture
B) Tissue culture
C) Pesciculture
D) Apiculture

Q3: Gandak river is associated with one of the following river system:
A) Brahmaputra
B) Indus
C) Ganga
D) None of these

Q4: The shape of our milky way galaxy is:
A) circular
B) elliptical
C) spiral
D) None of these

Q5: The earth rotates around its axis from:
A) South to north
B) North to south
C) East to west
D) West to east

Q6: Ukai porject is located in
A) West Bengal
B) Gujrat
C) Odisha
D) MP

Q7: Loktak is located at
A) Nagaland
B) Manipur
C) Tripura
D) Mizoram

Q8: The highest Peak in south India is:
A) Anaimudi
B) Doda betta
C) Makurti
D) None of these

Q9: Which of the following rivers does not fall into Bay of Bengal?
A) Mahanadi
B) Narmada
C) Godavari
D) Krishna

Q10: If there is no sun, the colour of the sky would be
A) Red
B) Blue
C) yellow
D) Black

Answers:
1: A
2: D
3: C
4: C
5: D
6: B
7: B
8: A
9: B
10:D

Share this