Friday, 11 March 2016

General Science for Railway, SSC CGL and UKPSC FRO

Ques. 1: The gas predominantly responsible for global warning is
(A) Carbon dioxide
(B) Carbon monoxide
(C) Nitrous oxide
(D) Nitrogen peroxide
Ques. 2: Which of the following plants is a source of biodiesel ?
(A) Neem
(B) Cotton
(C) Eucalyptus
(D) Jatropha
Ques. 3: Dental caries are due to
(A) Viral infection
(B) Contaminated water
(C) Bacterial infection
(D) Hereditary causes
Ques. 4: The speed of light with the rise in the temperature of the medium
(A) Increases
(B) Decreases
(C) Remains unaltered
(D) Drops sharply
Ques. 5: Stem cuttings are commonly used for re-growing
(A) Cotton
(B) Banana
(C) Jute
(D) Sugar Cane
Ques. 6: The hardest substance available on earth is
(A) Platinum
(B) Diamond
(C) Quartz
(D) gold
Ques. 7: Washing soda is the common name for
(A) Calcium carbonate
(B) Calcium bicarbonate
(C) Sodium carbonate
(D) Sodium bicarbonate
Ques. 8: Palak leaves are rich source of
(A) Vitamin A
(B) Iron
(C) Carotene
(D) Vitamin E
Ques. 9: Persons with which blood group are called universal donors
(A) AB
(B) A
(C) O
(D) B
Ques. 10: Vaccines are substances that confer immunity against________.
A) All kind of diseases
B) Communicable diseases
C) Specific diseases
D) Non communicable diseases

Answers :

1: A, 2: D, 3: C, 4: C, 5: D, 6: B, 7: C, 8: B, 9: C, 10:C.

More General Science Questions

Share this