Sunday, 27 March 2016

Current Affairs Quiz for Railway and SSC CGL 2016



 Q1: Which country's Parliament became first in the world to run fully on solar energy?
a) Germany
b) France
c) Russia
d) Pakistan
Q2: Who has been selected as the new Chairman of NHRC?
a) Justice H. L. Dattu
b) Justice Cyriac Joseph
c) Justice D. Murugesan
d) Shri Sharad Chandra Sinha
Q3: Who is the new Chief of Bank Board Bureau?
a) Roopa Kudva
b) H N Sinor
c) Anil K Khandelwal
d) Vinod Rai
Q4: Who is the newly President of Myanmar?
a) Aung San Suu Kyi
b) Htin Kyaw
c) Thein Sein
d) Henry Van Thio
Q5: Who among the following is the newly elected FIFA president?
a) Gianni Infantino
b) Prince Ali of Jordan
c) Sheikh Salman
d) Jerome Champagne
Q6: 12th South Asian Games held at -
a) New Delhi
b) Bengaluru
c) Guwahati and Shillong
d) Hyderabad
Q7: A dreaded virus recently outbreak in most of the Latin American Country. The name of that virus is -
a) Ebola virus
b) Zika virus
c) SARS virus
d) Influenza virus
Q8: Who is the winner of Mens Single title in Australian Open Tennis 2016?
a) Roger Federer
b) Novak Djokovic
c) Andy Murray
d) Milos Raonic
Q9: Who is the winner of Women Single title in Australian Open Tennis 2016?
a) Serena Williams
b) Maria Sharapova
c) Angelique Kerber
d) Victoria Azarenka
Q10: The 103rd edition of Indian Science Congress from January 3 to 7, 2016 held at -
a) Bangalore
b) New Delhi
c) Mysore
d) Pune
 

Answers:
1: d
2: a
3: d
4: b
5: a
6: c
7: b
8: b
9: c
10:c

Share this