Thursday, 17 March 2016

Reasoning Quiz on Blood Relationship

Q1. Pointing towards a person in a photograph, Kamal said, "She is the only daughter of the mother of my brother's sister". How is the person in photograph related to kamal?'
(A) Daughter (C) Sister
(B) Wife      (D) Cousin
 

Q2. Neeraj is the son of Dinesh. Manju is the daughter of Anil. Sheela is the mother of Manju. Mohan is the brother of Manju. How is Mohan related to Sheela?
(A) Brother (B) Father
(C) Son       (D) Cannot be determined 


Q3.P is brother of Q. R is the sister of Q. How P is related to R?
(A) Brother (B) Sister
(C) Uncle    (D) Data inadequate
 

Q4. A and B are married couple. X and Y are the brothers. X is the brother of A. How is Y related to B?
(A) Brother (B) Brother-in-law 

(C) Son      (D) Son-in-law

Q5. A is the son of C; C and Q are sisters; Z is the mother of Q and P is the son of Z. Which of the following statements is true?
(A) P and A are cousins
(B) P is the maternal uncle of A
(C) Q is the maternal grandfather of A
(D) C and P are sisters

Q6. Pointing towards Neeru, Asha said, "I am the only daughter of her mother's son". How is Neeru related to Asha?
(A)Aunt       (B) Cousin
(C) Niece    (D) Mother


Q7. If Y says that his mother is the only daughter of X’s mother. How is X related to Y?
(A) Cousin   (B) Father 

(C) Brother (D) Son

Q8. Pointing to a lady a person said, "The son of her only brother is the brother of my wife."How is the lady related to the person?
(A)Maternal aunt  (B)Grandmother
(C)Sister of father-in-law (D)None of these 


Q9. Looking at the portrait of a man, Ravi said, ‘His mother is the wife of my father’s son.Brothers and sisters I have none’. At whose portrait was Ravi looking?
(A) His cousin (B) His nephew 

(C) His uncle (D) His son

Q10. kalpana told ravi, “The girl I met yesterday at the beach was the youngest daughter o the brother-in-law of my friend’s mother. “How is the girl related to Kalpana’s friend?
(A) Cousin (B) Daughter 

(C) Niece  (D) Friend

Answers :

1. B, 2. C, 3. A, 4. B, 5. B, 6. A, 7. A, 8. C, 9. D, 10.A

Share this