Friday, 4 March 2016

Biology Questions for Railway

Ques 1: ............ known as 'Suicidal bags of cell'.
a. Chromosome
b. Lysosome
c. RNA
d. DNA
Ques 2: What is the name of first clones sheep ?
a. Downen
b. Dolly  
c. Dewey
d. Snuppy
Ques 3: ............ known as 'kitchen of cell'.

a. Chloroplast
b. Leucoplasts
c. Chromoplasts
d. None of these
Ques 4: Which is used to prevent infections from the human body ?

a. Vitamin A
b. Vitamin D
c. Vitamin B
d. Vitamin C  
Ques 5: Xerophthalmia is a disease caused by lack of …………………..

a. Vitamin K   
b. Vitamin C
c. Vitamin B
d. Vitamin A 
Ques 6: Which of the following Vitamins is essential for blood clotting ?

a. Vitamin – K 
b. Vitamin – A
c. Vitamin – D 
d. Vitamin – C
Ques 7: Which animal uses sounds as its eyes ?

a. Bat  
b. Owl
c. Eagle
d. Snake
Ques 8: Which organ of the body never rest ?

a. Lungs
b. Liver
c. Brain
d. Heart 
Ques 9: The metal present in insulin is ………………………….
a. Magnesium
b. Iron
c. Zinc  
d. Chlorine
Ques 10: The first heart Transplantation in India was in the Year __ ? 
a. 3rd August 1994
b. 13th August 1994
c. 3rd September 1994
d. 13th September 1994


Answers :
1: b
2: b
3: a
4: d
5: d
6: a
7: a
8: d
9: c
10:a

Share this