Wednesday, 16 March 2016

Analogy for Railway Exam, SSC and UKPSC FRO

Ques 1: mouse : ? ::flash : camera
a. rat
b. computer
c. cord
d. dessert
Ques 2: dog : kennel :: bird : ?
a. fly
b. feather
c. aerie
d. eagle
Ques 3: ocean : water :: Glacier : ?
a.cooling
b.cave
c.mountain
d.ice
Ques 4:pan : ? :: ban : judge
a. band
b. critic
c. author
d. lawyer
Ques 5: grove : forest :: ? : lake
a. pond
b. ocean
c. tree
d. boat
Ques 6: decrescendo : ? :: recession : economy
a. crescendo
b. finance
c. boom
d. volume
Ques 7: forecast : future :: regret : ?
a. present
b. atone
c. past
d. sins
Ques 8: holster : pistol :: ? : knife
a. weapon
b. rifle
c. sheath
d. club
Ques 9: eye : myopia :: teeth : ?
a. pyorrhea
b. cataract
c. trachoma
d. eczema
Ques 10: swaddle : ? :: rattle : shake
a. delay
b. paddle
c. snake
d. envelope

Answers:
1: b
2: c
3: d
4: b
5: a
6: d
7: c
8: c
9: a
10:d

 

Share this