Monday, 15 February 2016

Current Affairs Quiz for Railway Exams




 Q1: In which of the following states has himalayan griffon been spotted recently?
A): Goa
B): H P
C): Assam
D): Kerala 

Q2 : During the Crown Prince of Abu Dhabi Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan visit to India,
India and UAE have inked how many agreements ?
A): 7
B): 12
C): 9
D): 8

Q3 : As per the Supreme Court notice, States can clampdown mobile internet access under which section of the Criminal Procedure Code (CrPC) ?
A): Section 142
B): Section 144
C): Section 143
D): Section 140

Q4 : Google has recently announced to make public emergency alerts for floods available in which of the following country ?
A): India
B): Nigeria
C): Africa
D): Bhutan

Q5 :Which of the following Indian state’s Mobile One m-governance model wins gold at World Government Summit in UAE ?
A): Gujrat
B): Karnataka
C): Rajasthan
D): Kerala

Q6 : Indian Institute of Millets Research (IIMR) has appointed which of the following as its Director ?
A): D Balakrishna
B): M Elangovan
C): Vilas A. Tonapi
D): C V Ratnavathi

Q7 : Australia has appointed which of the following as the new Australian High Commissioner to India ?
A): Vijay Gokhale
B): Chris Elstoft
C): Harinder
Verma
D): Harinder
Sidhu

Q8 : La Liga Player of the Month award has been conferred upon which of the following ?
A): Cristiano Ronaldo
B): Neymar
C): Lionel Messi
D): Ronaldinho

Q9 : Biraja Prasad, who has been recently passed away was the Ambassador of India to which of the following nation ?
A): Turkmenistan
B): Tajikistan
C): Pakistan
D): Afghanistan

Q10 : Recently, Facebook India Managing Director stepped down from her current role. Which of the following was the Facebook India Managing Director ?
A): Rajan Anandan
B): Gurmit Singh
C): Kirthiga Reddy
D): Marc Andreessen



Answers :
1. d
2. c
3. b
4. a
5. b
6. c
7. d
8. c
9. c
10.c

Share this